Іггі Поп – американський рок-співак, один із засновників і гуру альтернативного року. За внесок у розвиток рок-альтернативи його величають «хрещеним батьком» панк-року та гранжа. У 2009 році авторитетний британський журнал «Classic Rock» удостоїв його звання «Жива легенда».

Країна: США
Дата Народження: 21 квітня 1947 рік
Роки Активності: 1963 – Донині
Веб Сайт: www.iggypop.com

Іггі Поп народився в м. Маскегон, Мічиґан. Син Луеллен та Джеймса Ньюелла Остерберга старшого, який працював вчителем англійської мови і тренером з бейсболу в середній школі Фордсона в місті Дірборн, штат Мічиґан. Іггі виріс в трейлер-парку в місті Іпсіланті, мічиган. «Ми жили в трейлері. На стоянці номер 96. А всього номерів було 113. У всьому цьому таборі вища освіта була у двох людей — моїх батьків» — згадував співак пізніше. Якщо вірити опублікованій музикантом в 1982 році автобіографії, його з дитинства заворожували монотонні звуки електробритви батька та конвеєра на місцевому заводі.

Іггі Поп розповів, в одному з інтерв’ю:
Вперше мені захотілося стати музикантом, коли ми їхали по двосмуговому шосе в Мічигані. Я сидів ззаду в кадилаку 1949 року — мій батько завжди знався на машинах. У динаміках Френк Сінатра співав: «Мрії збуваються, це може трапитися, якщо ти молодий серцем» («Fairy tales can come true, it can happen to you if you’re young at heart»). Батько підспівував. З того дня, коли люди запитували мене, ким я хочу стати, я відповідав: співаком.Потім, з віком, я почав розуміти, що це не дуже й реально. І тоді я вирішив, що стану політиком.

Іггі Поп має ірландські та англійські корені по батьківській лінії, а також норвезький родовід по материнській. Його батько був усиновлений ​​шведсько-американською родиною, тому прізвище родини шведське (Österberg).

У кінці 1960-х — на початку 1970-х років Іггі Поп був солістом у рок-групі The Stooges, яка сильно вплинула на розвиток хард-року та панк-року, які тоді зароджувалися. The Stooges стали скандально відомими своїми концертними виступами, під час яких Іггі часто калічив себе, ображав глядачів, роздягався і стрибав зі сцени в натовп. The Stooges були сім разів невдало номіновані на включення до Зали слави рок-н-ролу, нарешті 15 березня 2010 року вони були введені туди, на урочистій церемонії, що відбулася в Нью-Йорку.

Популярність Іггі не раз змінювалася протягом всієї його подальшої сольної кар’єри. Його найвідоміші сольні пісні — «Lust For Life», «I’m Bored», “Real Wild Child (Wild One)”, «The Passenger» та хіт-сингл «Candy»  потрапив в Top 40. Біографічний фільм про його життя та кар’єру під назвою «The Passenger» знаходиться в розробці. Прізвисько «Іггі» йому дали Майкл Ерлевайн та інші товариші з групи «Prime Movers» за те, що Остерберг спершу грав у групі «The Iguanas». Іггі Поп загальновизнаний як один з найдинамічніших виконавців усіх часів. З 1990-х багато знімається в кіно.

Дискографія
1977: The Idiot
1977: Lust For Life
1978: T.V. Eye
1977: Live
1978: Kill City (Iggy Pop & James Williamson)
1979: New Values
1980: Soldier
1981: Party
1982: Zombie Birdhouse
1984: Choice Cuts
1986: Blah-Blah-Blah
1988: Instinct
1988: Compact Hits
1988: Live At The Chanel
1990: Brick By Brick
1992: The Story Of Iggy Pop
1993: Live NYC Ritz’86
1993: Suck On This
1993: American Caesar
1995: We Are Not Talking About
1995: Wake Up Suckers
1996: Naughty Little Doogie
1996: Nude & Rude — The Best Of Iggy Pop
1999: Avenue B
2001: Beat ‘Em Up
2003: Skull Ring
2009: Préliminaires
Разом з гуртом The Stooges
1969 — The Stooges
1970 — Fun House
1973 — Raw Power
1977 — Metallic K.O. (live)
1995 — Open Up and Bleed (live)
2007 — The Weirdness